Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme
Sitemizden yararlanmak için lütfen üye olunuz!


Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı BeslenmeHoşgeldiniz, Misafir.
Mesaj Sayınız: 0

 
AnasayfaSSSKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Kulak Burun Boğaz Hastalıklarında Radyofrekans (radiofrequency) Yöntemi
C.tesi Tem. 09, 2011 9:11 am tarafından Sadeemir

» Bronşit Belirtileri ve Tedavisi
C.tesi Tem. 09, 2011 9:10 am tarafından Sadeemir

» Tehlikeli Ağız Yarası = Noma
C.tesi Tem. 09, 2011 9:10 am tarafından Sadeemir

» Horlama ve Horlama Tedavisi
C.tesi Tem. 09, 2011 9:09 am tarafından Sadeemir

» Kulak Ağrıları...
C.tesi Tem. 09, 2011 9:09 am tarafından Sadeemir

» Kulakta Kireçlenme Belirtileri - Kulakta Kireçlenme Teşhisi - Kulakta Kireçlenme Tedavisi
C.tesi Tem. 09, 2011 9:08 am tarafından Sadeemir

» İşitme Siniri Uru Belirtileri - İşitme Siniri Uru Tedavisi - İşitme Siniri Uru Teşhisi
C.tesi Tem. 09, 2011 9:08 am tarafından Sadeemir

» Sinüzit - Sinüzit Belirtileri - Sinüzit Belirtileri Nelerdir
C.tesi Tem. 09, 2011 9:07 am tarafından Sadeemir

» Geniz Eti Ameliyatı Hakkında - Adenoidektomi
C.tesi Tem. 09, 2011 9:07 am tarafından Sadeemir

Kabe’den Canlı Yayın
Destekleyen Siteler
Görevimiz sizi doğru adrese ulaştırmak.
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Paylaş | 
 

 BAL ve balın faydaları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sadeemir
Admin
avatar

Aktiflik :
700 / 999700 / 999

Mesajlar : 238
Üyelik tarihi : 19/06/11

MesajKonu: BAL ve balın faydaları   Perş. Haz. 30, 2011 10:34 pm

Doğanın bize verdiği en değerli besin maddelerinden biri olan BAL:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Yurdumuzun zengin bitki örtüsü; çok kaliteli doğal bal ve arı sütünü bize armağan etmiştir.
Bir kovanda; kraliçe arı, erkek arı ve işçi arılar vadır. İşçi arılar
çeşitli çiçeklerden topladıkları; polen ve tatlı maddeyi kendi
enzimleriyle karıştırarak peteğe taşırlar. Balın tadı ve rengi alındığı
çiçeğe göre değişir. Bal; protein, amino asit, sodyum, B-kompleks, C ve E
vitaminlerinin içerir. Enerji verir, doğal bir antiseptiktir. Menapozda
kalsiyum düşüşünü önler, osteoporozu önler. Limonla karıştırılarak
soğuk algınlığına iyi gelir. Ayrıca bal evde hazırlanan doğal
maskelerinizde de kullanılır.

Petekte kraliçe arının larvaları için hazırlanan mucizevi bir madde olan; Arı sütü (royal jelly).

Arı sütü; işçi
arıların kraliçe arının larvaları için hazırladıkları besin maddesi.
İşçi arıların yaşamlarının 6. ve 12. günleri arasında ürettikleri bal ve
polen karışımı sütümsü bir maddedir. Arı sütüyle beslenen larvalardan
(yumurtalardan) çıkan kraliçe arının ömrünün 4,5 yıl, normal bir işçi
arının ömrünün 45 gün olduğunu söylersem arı sütünün mucizesini anlatmış
olurum. Arı sütünde yüksek miktarlarda; vitamin B-kompleks, B5, B6,
mineraller, enzimler, hormonlar, onsekiz çeşit amino asit, A, D, C, E
vitaminleri vardır.

Bronşial astım, pankreatit, uykusuzluk, mide ülseri, karaciğer
yetmezliği gibi hastalıklarda yardımcı tedavi olarak uygulanır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Arı sütü buzdolabında +4 derecede koyu
renk kavanozlarda saklanır. Ayrıca 150 mgr arı sütü içeren kapsüller
şeklinde piyasada bulunabilir.

Kozmetikte; temizleme
sütü, nemlendirici krem gece kremi, gözaltı kremi ve maskelerde
kullanılır. Cildi yenileyici, temizleyici ve gençleştirici etkileri kısa
zamanda fakedilir.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bize doğanın en faydalı armağanlarından biri olan balın sahte olanıda
piyasada mevcut. Hakiki balla hakiki olmayanı nasıl ayırabiliriz, bu
konuda; öncelikle bal alırken bir takım işlemler uygulanmamış ve filtre
edilmemiş olanını seçin.

Hakiki olmayan balı analiz etmeden hakikisinden ayırmak zordur, çünkü
balın kokusunu, kıvamını benzeterek iki çeşit sahte bal satılmaktadır.

Birincisi; fazla bal elde etmek amacı ile kovanların yakınına şekerli su koyarak.

İkincisi; mısır ve ya şeker pancarından elde edilen glikoza; polen koku
maddesi, renk maddesi ilave edilerek bal diye piyasaya sürülen sahte
baldır.

Doğal balda fruktoz ve glikoz belli oranlarda bulunur, sahte balda
yüksek miktarda glikoz bulunur. Balın hakiki olduğunu; analitik olarak,
glikoz, fruktoz, amino asit ve enzimlerin miktarıyla anlarız, bu tamamen
laboratuar işidir.

Ayrıca hakiki bal şekerlenir, şekerlenmiş balı ısıtmak doğru değildir,
ısıyla yararlı maddeler; vitamin, enzim ve amino asitler bozulur,
şekerlenmiş olarak tüketmekte fayda vardır.

Birde pratik olarak denenebilecek bir nokta vardır; bir kaptan diğerine
boşaltırken hakiki bal devamlı, sahte bal kesintili akar.

Doğal bal fiyatından da anlaşılabilir.

Kovanlara peteklere yanlış dozda ve yanlış ilaç kullanıldığında sağlığa
zararlı bal üretilmiş olur. (Bakteriyel ve virüs enfeksiyon hastalıkları
görüldüğünde yüksek dozda antibiyotik, kimyasal ilaçların kovana ve
peteğe uygulanması gibi)

Enerji veren, tedavi etkisi olan doğal antiseptik balın bu şifalı etkilerini göstermesi için hakiki olması gerekir.

ALINTI
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sagligim.forumdizini.net
 
BAL ve balın faydaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Şifalı Bitkiler Ve Sağlıklı Beslenme :: Sağlıklı Yaşam Ve Genel Bilgiler :: Beslenme ve Diyet-
Buraya geçin: